Welke betekenis geef jij aan geld?

Het is interessant hoe we als maatschappij verschillende opvattingen hebben over geld. Vanmorgen had ik een gesprek met iemand die zei: “Ik maak liever mensen gelukkig dan dat ik heel veel geld verdien.” Dat vond ik een interessante opmerking die mij prikkelde. Want het één heeft volgens mij niet zoveel met het ander te maken. Je kunt heel veel geld verdienen en ondertussen mensen gelukkig maken. Of niet. Maar het heeft niets met elkaar te maken. Ik denk dat er ook niets mis is met veel geld verdienen. Of veel geld willen verdienen. Het is maar welke betekenis je er zelf aan geeft. Hoe denk jij over geld?

tumblr_mfb1xqo1UH1qf3pcvo1_500.jpg
© Katherine Keeton Photography

Ik zie geld als energie. Ergens las ik zelfs iets over de vergelijking met benzine. Je kunt wel heel veel benzine in je auto gooien maar als deze stil staat heb je er niet zoveel aan. Als ondernemer kun je geld zien als de benzine van je bedrijf. Je koopt geen auto omdat je heel veel benzine wilt hebben. Je koopt een auto omdat je ergens naar toe wilt. Je bent op plek A en je wilt naar plek B. Simpel als dat. Maar zonder benzine kom je er niet. Dat maakt benzine niet een vies iets. En het maakt je als ondernemer niet vies dat je geld wilt verdienen.

“We don’t make movies so we can make money. We make money to make more movies.”Walt Disney

Maar ik begrijp wel dat de motivatie om veel geld te willen verdienen puur voor het geld een onhandig iets is. Niet iedereen behoeft miljonair te zijn. Sommige mensen hebben dat simpelweg niet nodig om hun doel in het leven te bereiken, hun voldoening te ervaren. En sommigen wel. Beide is prima. Met geld kun je dingen in beweging zetten. En hoe meer geld, hoe grootser deze beweging.

Dan heb je ook nog de minimalisten. De mensen die je uitnodigen om te kijken naar hoeveel jij nodig hebt in je leven om de dingen te kunnen doen jij graag doet. Vaak heb je niet eens zoveel nodig als je denkt. Het allerbelangrijkste is je te realiseren wat goed genoeg voor jou is en daarnaar te leven. Moet je eens zien hoe rijk en gelukkig je je dan voelt.

 

Advertisements

Laat je bericht achter na de -piep-

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s