Er hangt dinges in de lucht

Geef de lente de schuld, de stand van de maan en de sterren, het tijdperk waarin we leven, doe wat je wilt. Ik merk het aan mezelf en de mensen om me heen. Iedereen lijkt onrustig, productiviteit is ver te zoeken en niemand kan er een vinger op leggen wat er nu precies aan de hand is. Er hangt dinges in de lucht en dat lijkt een feit. Of een mening. Mag je zelf weten. Allemaal leuk en aardig, maar wat te doen met deze dinges?

17407972_10210762631773851_1256488913_o

#1 Trek jezelf terug. Doe jezelf een lol en reageer even niet binnen een dag op dat appje/mailtje/postduif. Hoe verleidelijk het ook kan zijn om van alles en nog wat te willen doen en met iedereen af te willen spreken, soms heb je daar simpelweg de ruimte niet voor. En weet je, dat is oké. Can I get a ‘olé’? OLÉ. Juist ja.

#2 Plan wat minder. Natuurlijk kun je je agenda schoonvegen op het moment dat je voelt dat je daar behoefte aan hebt. Maar als je nu gewoon eens wat minder plant, hoef je niet zoveel schoon te vegen. Creëer gaten in je agenda zo groot dat je je er een beetje ongemakkelijk bij voelt. See what happens. Het leven is een beetje geven en nemen net zoals je dat met liefde doet. Je hoeft niet alles te plannen. Soms mag je jezelf ook laten verrassen. Of verwennen.

#3 Mediteer. En kies een vorm die bij jou past. Kies een woord dat bij jou past. De één krijg veel energie van in een kleermakerszit tien minuten lang z’n bek dicht te houden. De ander gaat lekker op gitaar spelen. En sommige mensen schijnen koekjes bakken te omschrijven als een spirituele ervaring. Vind een manier waarop je je hoofd leegmaakt om eens even lekker in het moment te komen. Dat laatste mag je ook letterlijk nemen. Zoals horizontaal dansen met je partner.

#4 Accepteer. Voel je vooral niet schuldig. Je bent niet de enige en het gaat voorbij. Knoop dit goed in je oren als je het gevoel hebt dat je je moet excuseren voor je rare vibe. Weet dat elke keer wanneer je een afspraak afzegt er een kans bestaat dat de ander ook dansjes staat te doen op de bank in de huiskamer omdat de ander eigenlijk ook vet veel zin had in niks doen en een saaie loner zijn maar dat niet durfde te zeggen. Je hebt zojuist twee mensen een plezier gedaan. Lekker bezig.

#5 Doe dansjes met je innerlijke saboteur. Heb je mij dat echt zien schrijven? Ja, dat heb je. Want hoe awesome het ook is dat je eigenlijk precies weet wat nu goed voor je is. Soms is het ook heel lekker om je toe te geven aan dat kleine koppige innerlijke kind van je. Eet die pizza, drink dat drankje, doe dat dansje, zoen die ene, laat je troep een dag langer staan, lees dat boek niet – of wel. Jij bepaalt de regels. Je weet vanzelf wel wanneer je het zat bent en je toe bent aan weer vet bewust en liefdevol zijn voor jezelf.

#6 Lees wat minder lijstjes en artikelen op internet van mensen die je vertellen wat je moet doen. Nee, maar echt. Ik doel dan ook op mijn eigen lijstje. Ja, er hangt dinges in de lucht. Ja, je bent een vet onrustige wiebelkont aan het zijn. Nee, er is niets mis met je. Dus kap eens met zoeken naar oplossingen voor problemen die er niet zijn. Dit zeg ik met een kusje. Op je wang. Want zo goed kennen we elkaar nu ook weer niet.

Wat doe jij als je merkt dat er dinges in de lucht hangt? Laat het hieronder weten in een reactie. 

Lees ook: Wat mijn onrust me leert

Advertisements

One thought on “Er hangt dinges in de lucht

Laat je bericht achter na de -piep-

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s