Interview: Back to our Roots, Following the Seasons

Volgens mij hoef ik niemand te vertellen dat we in een drukke tijd leven, waarbij er veel gebeurt zowel om ons heen als in onze dagelijkse gedachtestroom. Hoe fijn zou het zijn om zo nu en dan je daar even van te onttrekken? Om ruimte te maken voor jezelf, ruimte te maken voor écht contact met anderen, buiten in de prachtige natuur, met wat lekkers om te eten. Hoe fijn zou dat zijn?

Ik spreek met Mariët Mons en Prisca Visser van Roots & Seasons, een gathering dat zich richt op slow living.

Vertel. Wie zijn jullie en waar kennen jullie elkaar van?
“Ik ben Prisca Visser, 30 jaar oud en ik woon onder de rook van Rotterdam. Ik ben opgegroeid als stadsmeisje maar houd ook erg van het buitenleven en de natuur, waar ik dan ook veel te vinden ben. Al een aantal jaar getrouwd met Laurens en we hebben samen onze  woning de afgelopen jaren omgetoverd tot een waar bohemian paradijsje. Ik heb bij verschillende werkgevers ervaring opgedaan maar werk inmiddels voor mijzelf met mijn bedrijf Casa Happiness. Dit is een droom die een paar jaar geleden uit kwam!”

“En ik ben Mariët Mons, fotografe in het dagelijks leven. Daar ben ik al jong mee begonnen en inmiddels doe ik dit fulltime. Ik vind het geweldig! Naast fotograferen houd ik me op allerlei manieren creatief bezig. Ik woon op loopafstand van het strand, waar ik het allerliefste ben, met mijn man Jerry en ben gek op de natuur en onze hond Roos.”

“We kennen elkaar via Twitter en na een eerste ontmoeting bleken we veel gemeen te hebben. Sindsdien hebben we meerdere projecten samen gedaan en één daarvan is het opzetten van Roots & Seasons.”

Wat is Roots & Seasons precies?
“Roots & Seasons is een gathering die we eens per seizoen organiseren in een intieme setting waarbij iedereen welkom is. We vragen mensen om zelf wat lekkers mee te nemen zodat we van elkaars gerechten kunnen proeven.”

“Een groot deel van ons sociale leven speelt zich tegenwoordig online af. Enerzijds is dat natuurlijk fijn, anders hadden wij elkaar bijvoorbeeld ook nooit leren kennen, maar samen proberen we hier toch een klein beetje verandering en bewustwording in te creëren. Vaker offline zijn, vaker écht contact en samenzijn, zonder dat er gelijk van alles moet.”

“Met Roots & Seasons willen we terug naar wie we zijn en weer wat meer contact hebben met onszelf, de natuur en de seizoenen. Sharing food, love, laughter and wisdom. Back to our roots, following the seasons.

Toen ik een keer met jullie sprak hadden jullie het over slow living. Waarom is dit ‘langzame leven’ zo belangrijk voor jullie?
“Door de enorm snelle en heftige maatschappij waarin we leven raken mensen soms overspoeld. Door slow living toe te passen in je leven kun je weer even terug naar het centrum, naar de basis en van daaruit dingen met volle aandacht doen. Zoals bijvoorbeeld een heerlijk puur gerecht koken of een mooie wandeling door de natuur maken waarbij je echt álles om je heen ziet, hoort, voelt en ruikt.”

“Wij passen dit concept toe door middel van het organiseren van fijne, langzame evenementen zonder winstoogmerk. Gewoon, omdat we ervan genieten. Omdat we houden van samenzijn, delen en even stilstaan bij hoe mooi het leven is.”

Het valt me op dat jullie altijd voor een kleine en intieme setting kiezen. Vanwaar deze keuze?
“Om het toegankelijk, informeel en laagdrempelig te houden. Geen grote groep. Gewoon, een familiegevoel met zo’n 10-15 man, zodat voor iedereen aandacht is. Zodat we op kunnen gaan in ons gesprek, in het delen van mooie verhalen en wijsheid, of gewoon een leuke grap.”

In juni organiseren jullie een Spring Gathering. Hoe zal deze eruit zien?
“We gaan een mooie wandeling maken door een prachtig, gevarieerd duingebied. Tijdens die wandeling is er ook even ruimte voor echt ‘aarden’ (blote voetjes in het zand) en zal er het een en ander verteld worden over al het moois dat we om ons heen zien. Daarna willen we met elkaar picknicken – een échte lente editie dus!”

De eerstvolgende Roots & Seasons vindt plaats op 12 juni. Je kunt je aanmelden via hun website www.rootsandseasons.tumblr.com. Wees er snel bij want er zijn nog maar een paar plekjes vrij.

Advertisements

Laat je bericht achter na de -piep-

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s